Iksz az Aranymeccsen...

A 31. forduló eredményei - 1998. május 17.: 

Ferencváros - Újpest 1-1 (0-1)

G: Szűcs M. (74.p)

Ferencváros: Hajdu – Dragoner – Nagy N., Vámosi – Schultz (Albert 71.), Szűcs M., Miriuta, Lipcsei, Vincze O. – Nicsenko (Zavadszky 66.), Horváth F. Edző: Nyilasi Tibor

Üllői út, 18 ezer néző

Kint voltam. A végeredmény igazságtalanságát kifejezhetnénk több dologgal is, pl. szögletarány 10-0 vagy azzal, hogy a lilák 2x jöttek át a térfelünkre, egyszer az 1. félidőben és egyszer a másodikban. A legnagyobb igazságtalanság a meccsben viszont Vágner volt, aki befújt egy ajándék tizit a parasztoknak... Utána persze végig kompenzált, de ezek max. apró szabadrúgásokban merültek ki. A félidőben Miriutát is kiállította Monyéval együtt, verekedésért, csak azt nem vette észre a tulok, hogy a lila előtte, a meccsen eltörte Laci orrát. Lényeg: 3 fordulóval a vége előtt maradt az 5 pont különbség... Jövő héten sötét Borsod következik.

Már 3-ra kimentem a stadionhoz (a meccs este 7-kor kezdődött); sok minden nem történt, volt egy kisebb 2-es vs. "normál szurkolók" affér, de mindenki csak iszogatott, nótázott, meg a lilákat várta. Közben eleredt az eső, a parasztok meg 6 körül felbukkantak - hogy rögtön vissza is meneküljenek a kövek elől. Aztán feljöttek, a 2-es meg barátkozni indult, amit viszont a zsernyákok nem szerettek volna, így: könnygáz, kövek, kiszorítósdi a Könyvesen, csatajelenetek, miegymás. Eközben felbátorodtak a csírák, persze főleg csak hangban és magabiztosan szájaltak - a rendőrök mögül. Némelyikük bepróbálkozott a zsernyákoknál, de vissza lettek pofozva hamar. A végén benyomták őket a szektorba, kint viszont folytatódott a káosz - a vége: 5 rendőr sérült meg, és 11 fradistát tartóztattak le.

Meccs előtt: fantasztikus koreo, egész stadionos + a 2. félidő elején monument füstölés, qrva jól sikerült! Ami szar volt: az eredmény.

 

Vasas - MTK 1-0

Vác FC - BVSC 2-0

KHFC - Tiszakécske 5-0

Békéscsaba - Győri ETO FC 1-1

Videoton - ZTE 1-1

Haladás - Gázszer 1-3

DVSC - Diósgyőr 2-1

Stadler - Siófok 0-0

Május 13-án játszották az MK-döntőt: 

MTK - Újpest 1-0 (0-0)

Így az MTK nyerte a Magyar Kupát, ők indulhatnak a KEK-ben. Meccs után itt is balhé - itt is kikaptak a buzik...